Kraken van leegstaande bedrijfspanden op het Amstel Business Park en omgeving: wat kunt u doen om het te voorkomen?

Op het Amstel Business Park en in de omgeving ervan worden met enige regelmaat bedrijfspanden gekraakt. De burgemeester en de politie adviseren u om preventief maatregelen te nemen.

Het Openbaar Ministerie en de politie gaan alleen tot ontruiming over als er op korte termijn een nieuwe bestemming is voor het gekraakte pand. Dit kan zijn verhuur, verbouwing of sloop van het gekraakte pand. Is deze nieuwe bestemming er niet dan wordt er niet ontruimd, aangezien de kans dan groot is dat het leegstaande pand op korte termijn opnieuw wordt gekraakt.

Gaan het Openbaar Ministerie en de politie niet over tot ontruiming, dan is het aan de eigenaar om via juridische procedures de krakers uit zijn pand te verwijderen. Dit is tijdrovend en het heeft financiële consequentie.

Bent u momenteel eigenaar van een leegstand pand, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er bedrijvigheid is rond uw leegstaande bedrijfspand. U kunt dat doen door bijvoorbeeld:

  • tijdschakelaars op de verlichting te zetten;
  • zaken in en buiten het gebouw regelmatig te verplaatsen;
  • auto’s te parkeren en mensen aanwezig te laten zijn op gezette tijden.

De burgemeester hoopt dat door het nemen van dergelijke preventieve maatregelen kraken zoveel mogelijk wordt voorkomen op de bedrijfsterreinen van Ouder-Amstel.